The wishlist name can't be left blank

Inspiration (en cours de traduction)

Page
Vijf handige tips voor een feestelijke kaasplank
2 décembre 2020
Nos articles

Vijf handige tips voor een feestelijke kaasplank

Hoe stel je nu de ideale kaasplank samen? Uit welke kazen kies je best? Wat is er lekker bij kaas Geen zorgen, want dankzij onze 5 handige tips serveer jij in een handomdraai een feestelijke kaasplank.

Feit of fabel: wit uitgeslagen chocolade eet je best niet meer op
2 décembre 2020
Nos articles

Feit of fabel: wit uitgeslagen chocolade eet je best niet meer op

Je kocht niet zo lang geleden een lekker tablet biologische chocolade, maar bij het openen van de verpakking of de bewaardoos sta je plots te kijken op een stuk wit uitgeslagen chocolade. “Ja lap, daar gaat mijn ‘guilty pleasure’-momentje”, denk je, want een verkleurd stuk chocolade kan toch niet meer lekker zijn. Maar is dat wel zo? Wit uitgeslagen chocolade eet je best niet meer op: feit of fabel?

3 x recepten voor onze favoriete feestdrankjes
2 décembre 2020
Nos recettes

3 x recepten voor onze favoriete feestdrankjes

Driemaal recepten voor onze favoriete feestdrankjes waar iedereen blij van wordt! Ook jij, want je kan het grootste deel van de drankjes al op voorhand klaarmaken. Want hoe groot of hoe klein ons feestgezelschap die jaar ook mag zijn, het is het samenzijn dat telt. En dan sta je liever niet de hele tijd alleen in de keuken alles klaar te maken.

Het smeuïgste plukbrood of 'pull apart bread'
2 décembre 2020
Nos recettes

Het smeuïgste plukbrood of 'pull apart bread'

Het smeuïgste plukbrood of ‘pull apart bread’ maak je met dit recept! Je kan de Pas de Rouge kaas van het Hinkelspel eventueel vervangen door (buffel)mozzarella of een andere kaas naar keuze. Het lekkerste aan dit recept? De lookboter tussen de groeven die het brood extra smeuïg maakt.

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt
4 novembre 2020
Nos producteurs

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt

In 2014 hadden oprichters Hadrien en Sevan nog maar net hun diploma Economie op zak, toen ze met het idee kwamen om zelf een circulaire economie op poten te zetten die volledig aansluit met hun eigen waarden. De aanleiding was een voorbeeld in het boek ‘The Blue Economy’ door Gunter Pauli waarin beschreven staat hoe champignons geteeld kunnen worden op koffiegruis. Ondertussen teelt het duo tijdens de koudste maanden ongeveer 7 ton exotische paddenstoelen in de Kelders van Cureghem bij Brussel. Quentin Declerck, marketing manager bij Le Champignon de Bruxelles, neemt ons mee op tour. 

Try Vegan: onze favoriete vegan producten
4 novembre 2020
Nos articles

Try Vegan: onze favoriete vegan producten

Bij BE O zijn we fan van Try Vegan, want door bewuster en regelmatig wat meer plantaardig te eten, verander je de wereld met je vork. Naast diverse soorten noten, peulvruchten en verse groenten en fruit, hebben wij ook heel wat klaargemaakte vegan producten in ons aanbod. Dit zijn onze favorieten.

Vegan pulled pork broodje met koolsla
4 novembre 2020
Nos recettes

Vegan pulled pork broodje met koolsla

Met behulp van (konings)oesterzwammen, gerookt paprikapoeder en barbecuesaus maak je de lekkerste vegan pulled pork broodjes. Zo lekker dat je zelfs niet meer het verschil proeft met echt varkensvlees. Serveer de vegan pulled pork broodjes met verse frietjes uit de oven en homemade veganaise.

Witte chili sin carne
30 septembre 2020
Nos recettes

Witte chili sin carne

Onder het motto: omdat iedereen toch al eens ooit chili sin carne met tomatensaus ofwel geproefd ofwel zelf klaargemaakt heeft? Dit unieke recept werd trouwens bedacht en uitgeschreven door onze collega's van knol&kool Gent. Wil je op Wereld Veggie Dag (1 oktober) iets vegetarisch op tafel zetten? Zoek dan niet langer naar een recept!

Béa van BE O Antwerpen: “Een veggiedag éénmaal tot meerdere keren per week is tegenwoordig meer regel dan uitzondering en dat voelen we.”
30 septembre 2020
Nos articles

Béa van BE O Antwerpen: “Een veggiedag éénmaal tot meerdere keren per week is tegenwoordig meer regel dan uitzondering en dat voelen we.”

  Vlak voor we met Béa van BE O Antwerpen achter de schermen duiken, kijkt ze nog snel even met een kritische blik naar haar Versmarkt: ligt de markt goed vol met verse bioproducten? Werd alles geleverd? Zijn er nieuwe producten? Werd er voldoende gecontroleerd op kwaliteit? Liggen er proevertjes voor de klanten klaar? Check! Béa is nu al bijna twee jaar Chief of Clan van BE O Antwerpen en toch is er nog geen enkele dag gepasseerd die er hetzelfde uitziet. Ze neemt ons mee op tour in haar biomarkt.     

Feit of fabel: droge voeding kan niet bederven
30 septembre 2020
Nos articles

Feit of fabel: droge voeding kan niet bederven

Op onze tonnen met bulkproducten vol droge voeding als biologische noten, zaden, peulvruchten, granen enz. hangt dan wel geen houdbaarheidsdatum, toch zou je kunnen denken dat droge voeding wel op de één of andere dag zal bederven. Maar is is dat wel zo?

Page