Verloren brood blijft naast broodpudding één van onze favoriete recepten om broodrestjes op te gebruiken. En het voordeel: hoe ouder het brood, hoe beter! Er mag natuurlijk wel nog geen schimmel op staan. Werk af met je favoriete toppings et voilà. Simpel, maar o zo lekker!
Nos recettes
Het smeuïgste plukbrood of ‘pull apart bread’ maak je met dit recept! Je kan de Pas de Rouge kaas van het Hinkelspel eventueel vervangen door (buffel)mozzarella of een andere kaas naar keuze. Het lekkerste aan dit recept? De lookboter tussen de groeven die het brood extra smeuïg maakt.
Driemaal recepten voor onze favoriete feestdrankjes waar iedereen blij van wordt! Ook jij, want je kan het grootste deel van de drankjes al op voorhand klaarmaken. Want hoe groot of hoe klein ons feestgezelschap die jaar ook mag zijn, het is het samenzijn dat telt. En dan sta je liever niet de hele tijd alleen in de keuken alles klaar te maken.
Met behulp van (konings)oesterzwammen, gerookt paprikapoeder en barbecuesaus maak je de lekkerste vegan pulled pork broodjes. Zo lekker dat je zelfs niet meer het verschil proeft met echt varkensvlees. Serveer de vegan pulled pork broodjes met verse frietjes uit de oven en homemade veganaise.
Onder het motto: omdat iedereen toch al eens ooit chili sin carne met tomatensaus ofwel geproefd ofwel zelf klaargemaakt heeft? Dit unieke recept werd trouwens bedacht en uitgeschreven door onze collega's van knol&kool Gent. Wil je op Wereld Veggie Dag (1 oktober) iets vegetarisch op tafel zetten? Zoek dan niet langer naar een recept!
Kinderen groenten laten eten is voor veel ouders een dagelijkse strijd aan de eettafel. Met een portie extra geduld en onze tips, is de dagelijkse strijd vanaf nu misschien wel (tijdelijk) gestreden.
Pizza hoeft niet altijd ongezond te zijn. Vervang de bloem door bloemkool en zo zet je stiekem een extra portie groenten op het menu. Lekker gezond! En helemaal kidsproof.
Met de hittegolf in het vooruitzicht, zullen er hier en daar wel een aantal bbq’s aangestoken worden. Vervang een klassieke aardappelsalade eens door deze gevulde variant en zo krijgt je bijgerecht meteen een heel andere invulling.
De bloemkoolsteak is één van de zovele creatieve variaties die je met bloemkool kan klaarmaken. Maar bovenal is dit vegetarisch alternatief bijzonder lekker én gezond. Serveer de bloemkoolsteak als hoofdgerecht of aperitiefhapje op een zomerse BBQ. Succes verzekerd!
Pastasalade met groene pesto voor bij de BBQ. Een match made in heaven! Kies voor gerechtjes die weinig tijd vragen, maar nog steeds verrassen zoals deze pastasalade. Maak een groente pesto van het loof dat je overhoudt van je andere groentjes, zoals van de wortelen, venkel of radijs.
Kimchi is een Koreaanse manier om groenten te bewaren op basis van fermentatie. Traditioneel gebruikte men Chinese kool, maar je kan eender welke kool gebruiken. Zorg ervoor dat je bij het bereiden van kimchi altijd propere handen hebt, zonder zeepresten. Steriliseer ook eerst de luchtdichte, glazen bokalen.
Ben jij zo iemand die bij de start van het aspergeseizoen elke week dit witte goud op tafel zet? Dan is een extra recept in deze periode mooi meegenomen. Voor deze variant vervangen we de klassieke hollandaisesaus door een romige cashewcrème met citroen. Serveer met gebakken aardappelen in olijfolie.