The wishlist name can't be left blank

Nos producteurs

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt
4 novembre 2020
Nos producteurs

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt

In 2014 hadden oprichters Hadrien en Sevan nog maar net hun diploma Economie op zak, toen ze met het idee kwamen om zelf een circulaire economie op poten te zetten die volledig aansluit met hun eigen waarden. De aanleiding was een voorbeeld in het boek ‘The Blue Economy’ door Gunter Pauli waarin beschreven staat hoe champignons geteeld kunnen worden op koffiegruis. Ondertussen teelt het duo tijdens de koudste maanden ongeveer 7 ton exotische paddenstoelen in de Kelders van Cureghem bij Brussel. Quentin Declerck, marketing manager bij Le Champignon de Bruxelles, neemt ons mee op tour. 

Duizendblad: verse kruiden op het ritme van de seizoenen
1 juillet 2020
Nos producteurs

Duizendblad: verse kruiden op het ritme van de seizoenen

Verse kruiden op het ritme van de seizoenen. Yo De Beule staat sinds 2011 aan het roer van bloemen- en kruidenkwekerij Duizendblad in Ternat bij Brussel. Hier combineert ze haar passie voor planten en ecologie met haar zin voor ondernemen en creativiteit. Samen met haar kleine equipe teelt Yo verse kruiden en bloemen in alle geuren, kleuren en smaken voor culinaire chefs en biomarkten zoals BE O Versmarkt.

YUGEN Kombucha, gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten
3 juin 2020
Nos producteurs

YUGEN Kombucha, gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten

YUGEN Kombucha, bio kombucha gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten op een unieke locatie aan de Lousbergskaai. Speciaal voor de lancering van hun nieuwste smaak ‘Pompelmoes Hop’ doken met we met Yannick, bezieler van YUGEN, achter de schermen. We ontdekten dat YUGEN Kombucha niet zomaar een drankenmerk is en dat je bij zomerweer maar beter enkele flesjes koel hebt staan.

Op het veld bij Domaine de la Falize
6 mai 2020
Nos producteurs

Op het veld bij Domaine de la Falize

Sinds december 2017 werken we samen met Domaine de la Falize. Dankzij deze samenwerking kunnen we méér en nog kwalitatievere producten aanbieden. Bovendien delen BE O en Domaine de la Falize hetzelfde doel: namelijk producten dichter bij de consument brengen door het aantal tussenpersonen uit te schakelen. Pierre-Yves van Haute vertelde ons alles over de teelt van biologische aardbeien en gaf ook enkele tips.

La Boulangerie des Tanneurs bakt zuurdesembrood voor BE O
1 avril 2020
Nos producteurs

La Boulangerie des Tanneurs bakt zuurdesembrood voor BE O

Goed nieuws! Dankzij onze fusie met Le Marché Bio in Brussel, verkopen we vanaf dinsdag 7 april het brood van ‘La Boulangerie des Tanneurs’, de artisanale bakkerij van de Biomarkt in Brussel. Sinds 2016 bakt Christophe Doseray hier samen met zijn team artisanaal zuurdesembrood met lokale ingrediënten. Wat het verschil is tussen artisanaal brood en brood uit de supermarkt, en waarom Christophe voornamelijk kiest voor lokale ingrediënten ontdek je hier.

Waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is
4 mars 2020
Nos producteurs

Waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is

Jean-Pierre De Leener, landbouwingenieur in het hoofd en bioboer in het hart, is al meer dan 35 jaar specialist in het telen van biologische zomer- en bladgroenten. Hij vertelde ons meer over zijn leven als boer en waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is. 

Nao, de pure smaak van biologische chocolade in bulk
5 février 2020
Nos producteurs

Nao, de pure smaak van biologische chocolade in bulk

NAO, ontstaan uit een liefde voor Belgische chocolade en de nood aan méér verpakkingsvrije producten. Ontdek het verhaal van deze overheerlijke biologische chocolade in bulk; het ideale cadeau voor valentijn. We spraken Julien, mede-eigenaar van NAO.

Achter de schermen: hier komen onze paprika's, aubergine's en komkommers vandaan
2 octobre 2019
Nos producteurs

Achter de schermen: hier komen onze paprika's, aubergine's en komkommers vandaan

Hebben jullie zich ooit al afgevraagd waar onze heerlijke paprika’s, aubergines, komkommers en tomaten vandaan komen? Voor deze kwaliteitsproducten werken we samen met boer Krist en zijn vrouw Cindy van Eco Veg uit Assenede. Op een drukke dinsdagochtend mochten we Cindy bellen voor een kort interview.